MENIU

"Adidași inteligenți": Boogio transformă adidașii în controllere de gaming

Am avut parte de informații despre ”adidași inteligenți” în trecut, însă nici unul din acele proiecte nu prezenta atât de mult interes ca Boogio de la Reflex Labs.

Boogio demonstrează cum instalarea unor senzori pe adidași, care monitorizează accelearea 3D și balansul utilizatorului, pot fi folosiți pentru determinarea poziției într-un joc video. Cu alte cuvinte, adidașii pot deveni controllerele de gaming ale viitorului. Pare o idee interesantă, și, chiar dacă unii dintre noi transpirăm mai mult decât alții, merită o încercare.

”Momentan, ne concentrăm pe dezvoltatorii de jocuri independenți pentru că e important pentru noi să ne focalizăm eforturile către cei mici, în timp ce companiile mari iau o decizie în această privință. Astfel, avem acces la echipe mici și inovatoare și la jocuri casual sau alte activități ce pot depinde de acestea. [...] Cei mici sunt cei care vin cu inovația și cu ideile bune și ei vor împinge această tehnologie în domeniul ”dispozitivelor portabile”, spune CEO-ul și co-fondatorul companiei Reflex labs, Jose Torres.

Mai exact, Boogio va produce o pereche de tălpi interioare cu senzori de presiune ce dețin 60.000 de straturi de sensibilitate și un accelerometru 3D. Acestea vor fi împerecheate cu un smartphone folosind Bluetooth. Senzorii și accelerometrul au capabilitatea de a înregistra forța gravitaționaloă, presiunea, balansul și accelerația fiecărui picior, permițând utilizatorului să monitorizeze aceste date în timp real. Focalizat pe segmentul de entertainment, mai exact jocurile mobile și realitatea virtuală, fără să ignore nici segmentul de gaming pe PC, Boogio va face tot posibilul să aducă utilizatorul cât mai bine în mediul 3D. Ca rezultat, experiența de gaming va fi mult mai imersivă. Citeste mai mult pe playtech.ro.