MENIU

ADHD la adulți: simptome, diagnostic și tratament. Ce este tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție

ADHD la adulți

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD) este o tulburare mentală care include o serie de simptome, dificil de diagnosticat în rândul adulților. Dificultatea de a menține atenția, hiperactivitatea și comportamentul impulsive sunt simptomele dominante ale acestei patologii. Aparut în rândul adulților, ADHD poate conduce la relații instabile, rezultate proaste la locul de muncă sau nivel de performanță scăzut, stimă de sine scăzută, precum și alte probleme.

În general, personalul medical diagnostichează ADHD în copilărie, însă există multe cazuri de ADHD nou diagnosticate în rândul adulților.

Potrivit Asociației Americane pentru Anxietate și Depresie (ADAA), 60% dintre copiii cu ADHD din Statele Unite devin adulți cu ADHD. De asemenea, s-a remarcat că mai puțin de 20% dintre adulții cu ADHD primesc un diagnostic sau tratament, și aproximativ un sfert dintre acești adulți apelează la ajutor medical de specialitate.

Simptome:

Simptomele apărute la adult pot fi mai puțin clare comparativ cu cele manifestate la copii.

Hiperactivitatea poate fi diminuată, aceștia confruntându-se mai des cu impulsivitate, neliniște și incapacitatea de a menține atenția.

Simptomele dominante la adulți pot include:

  • impulsivitate, toleranța scazută la frustrare,
  • dificultăți de management al stresului,
  • dezorganizare și dificultăți în a prioritiza, planificare defectuoasă,
  • dificultăți în a se concentra pe un anumit lucru,
  • dificultăți în a efectua mai multe activități în acelați timp,
  • neliniște și agitație.

Citește continuarea pe realitateamedicală.net