MENIU

Adevărul despre uleiul de cocos: Iată ce efect are, de fapt, asupra organismului nostru

<p>Acest aliment te &icirc;ntinereşte cu 10 ani, peste noapte. Uite cum trebuie folosit</p>

În ultima vreme, s-au făcut numeroase studii în ceea ce priveşte calităţile uleiului de cocos, iar secretele acestui aliment minune sunt dezvăluite unul câte unul.

Iată 10 beneficii ale uleiului de cocos.

Grăsimi sănătoase

Uleiul de cocos conţine acizi graşi cu lanţ mediu, printre care: acid caprilic, acid lauric, acid capric. Pentru că aceste grăsimi se digera treptat, vor conferi mai multă energie pe termen lung.

Tratează Alzheimerul

Pentru că este procesat de ficat, uleiul de cocos conferă imediat energie creierului. Compuşii din uleiul de cocos ajută organismul să elibereze insulină şi să confere o sursă suplimentară de energie pentru îmbunătăţirea funcţionarii creierului.

Reduce simptomele bolilor vezicii biliare şi pancreasului

Compuşii din uleiul de cocos îmbunătăţesc funcţionarea pancreasului şi a vezicii biliare, reducând simptomele bolilor pe care acestea le pot avea.

Protejează rinichii

Uleiul de cocos curăţa tractul urinar şi vindecă infecţiile apărute la rinichi, graţie proprietăţilor sale antibacteriene.

Previne cancerul

Uleiul de cocos are două calităţi care contribuie la lupta împotriva cancerului. Corpii cetonici şi acizii graşi cu lanţ mediu contribuie la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi, prevenind dezvoltarea cancerului.

Vindecă rănile

Uleiul de cocos poate funcţiona ca un foarte bun demachiant, cremă hidratantă sau cremă cu factor de protecţie solară. De aceea, uleiul de cocos este indicat în cazul arsurilor, eczemelor, mătreţii, dermatitelor şi psoriazisului.

Previne cariile şi bolile gingivale

Gargara cu ulei de cocos a fost utilizată pentru menţinerea unei igiene orale desăvârşite. Proprietăţile antibacteriene contribuie la prevenirea cariilor şi a bolilor gingivale. Fă gargară cu ulei de cocos de trei ori pe săptămână câte 20 de minute.

Păr mai frumos

Masează-ţi scalpul cu un mix de ulei de cocos şi ulei esenţial de rozmarin timp de trei minute. Lasă să acţioneze 30 de minute apoi fă-ţi duş. Nu vei rezolva doar problema mătreţii, ci vei avea şi un scalp sănătos şi un par strălucitor.

Mai puţine riduri

Uleiul de cocos încetineşte procesul de îmbătrânire, contribuind la prevenirea apariţiei ridurilor.

Sursă: sfatulparintilor.ro

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste ulei de cocos