Adevărul despre sosul de soia. Mai mănânci aşa ceva?
Sosul de soia este făcut dintr-o pastă din boabe fermentate de soia. Deşi este bogat în sodiu, aromă să amplă duce la nevoia de a-l folosi în cantităţi mici.
În plus, conform LiveStrong, sosul de soia este bogat în vitamine şi minerale, dar trebuie să ai grijă să nu aibă un conţinut prea mare de sodiu, aşa că citeşte cu atenţie lista cu ingrediente.
Niacina, o substanţă găsită în acest produs, ajută la păstrarea stării de sănătate a inimii şi ajută la scăderea trigliceridelor, astfel încât să nu ai probleme cu colesterolul.
Într-un studiu clinic publicat în recent în Jurnalul American de Medicină, cercetătorii au descoperit că niacina are un efect extrem de puternic asupra scăderii valorii trigliceridelor. O linguriţă de sos are în jur de 10 calorii, aşa că poate fi adăugat peste diverse feluri de mâncare.
Aceeaşi linguriţă oferă 0,72 grame de niacina, ceea ce înseamnă 3,6% din doză zilnică recomandată. Şi vitamina B3 se regăseşte în acest tip de sos, fiind foarte bună pentru protejarea pielii, a nervilor şi a sistemului digestiv.
Anumite minerale găsite în soia au efect antioxidant, o linguriţă de sos oferind în jur de 0,09 grame de magneziu, 4,5% din doză necesară, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Maryland. Magneziul ajută la formarea ţesutului conector şi previne formarea de cheaguri în sânge.