MENIU

Adevărul despre orezul alb. Îl mai cumperi din magazine?

Orezul este poate cel mai întâlnit aliment din lume, fiind unul dintre cele mai cultivate și folosite cereale, mai ales în continentul asiatic.

Consumat des și peste măsură, orezul poate fi mai dăunător decât crezi. Acesta poate crea multe afecțiuni de care cu greu te poți dezlipi.

Consumul mare de orez alb poate sa creasca cu usurinta indicele glicemic. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici arata ca sansele de a dezvolta diabet zaharat de tip II sunt mult mai mari la persoanele care consuma orez alb mai des. Un semnal de alarma este tras in privinta femeilor, intrucat noi suntem mult mai predispuse la afectiunile pe care excesul de orez alb le poate dezvolta.

Nutritionistii arata ca acesta afecteaza cu usurinta persoanele sanatoase, intrucat se observa o crestere imediata a zaharului in sange. O singura portie de orez alb poate creste posibilitatea de a dezvolta diabet zaharat pentru ca nu are aceleasi valori nutritive ca orezul brun, lipsindu-i elemente importante precum magneziu, fibre si vitamine.

sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
diabet zaharat orez alb