MENIU

ADEVĂRUL despre legumele INJECTATE. Cum le recunoşti

ADEVĂRUL despre legumele INJECTATE. Cum le recunoşti

Pentru ca legumele să ajungă la dimensiunile standard impuse de marii comercianți și pentru că vor să scape de dăunători, mulți producători folosesc îngrășăminte sau stimulatori de creștere chimici.

Micii producători se luptă să intre în marile magazine, având astfel garanția că au unde să vândă marfa la un preț convenabil. În schimb, condițiile draconice impuse de retaileri îi determină pe mulți agricultori să folosească agenți chimici care forțează creșterea legumelor și le ferește de dăunători . Rezultatul nu va fi însă neapărat pe placul consumatorilor: la maturitate, legumele sunt tari și fără gust.

Cu toate acestea, nu este o regulă că marfa din marile magazine ar fi mai „nesănătoasă” decât cea de la piață, cu atât mai mult cu cât și agricultorii care vând în piețe au deprins „metoda de lucru”. Prezența pesticidelor poate fi demonstrată doar de analize de laborator.

„Roșia verde este pusă la frig chiar și trei luni, i se dă un gaz de coacere și codița rămâne verde și pare sănătoasă. Însă, roșia forțată la coacere nu are gust și aromă și este tare”, explică Simion Bob, pentru evz.ro.