MENIU

Adevărul despre flacăra violet. Ce efecte are?

Flacăra violetă (flacăra violet) este un concept provenit din esoterism și artele marțiale. Flacăra violetă a devenit un concept intens mediatizat în România, începând cu anul 2010, în contextul în care politicienii români fac apel la diverse tehnici paranormale, care, cred ei, îi ajută la obținerea de voturi, provoacă insuccese adversarilor, ajută la menținerea stării de sănătate, și de asemenea îi protejează de „atacuri” paranormale.

Traian Băsescu și-a angajat un parapshiholog - Aliodor Manolea - în preajma alegerilor din 2009, pentru a-l susține utilizând tehnici ezoterice legate de flacăra violet. Acesta lucrase anterior pentru contracandidatul său, Mircea Geoană.


Meditația cu flacăra violetă este o tehnică de meditație folosită în medicina alternativă și complementară, cu scopul de a lucra asupra câmpurilor energetice, armonizându-le, tehnică folosită pentru a ajuta la redobândirea sănătății fizice și evoluției spirituale.

În România, o variantă particulară a tehnicii de meditație cu Flacăra violetă a fost creată de psihologul Teodor Vasile în anul 1999, ca terapie complementară integrativ-holistică, realizată prin întrepătrunderea elementelor de psihoterapie experiențială cu tehnici specifice din medicina alternativă și complementar]. Acest fapt o diferențiază de raza lui Saint Germain sau cea de a șaptea rază. Din anul 2000, au început meditațiile de grup cu scop terapeutic. Din anul 2009 sigla Flacăra Violetă este Marcă Înregistrată OSIM a lui Teodor Vasile.

Mediatizare în context politic
După alegerile prezidențiale din România din anul 2009, a apărut o serie de speculații pe seama meditației cu Flacăra violetă. La sfârșitul anului 2009, Flacara violetă a devenit un subiect intens mediatizat de presa românească și internațională, și luat în derâdere, mai ales în viața politică românească. După Teodor Vasile, speculațiile privind implicarea meditației cu Flacăra violetă în manipularea alegerilor prezidențiale din anul 2009, sunt nejustificate și fără o bază reală, potrivit wikipedia.org.