Adevărul despre CĂPŞUNELE pe care le găsim acum în piaţă. NU mai cumpăraţi!
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe şi legume, pentru că sunt sănătoase. Dar cel mai recomandat ar fi să le consumăm atunci când este sezonul lor. În pieţe, au apărut deja căpşunile, însă acestea nu sunt româneşti. Află ce conţin, aflaţi mai jos!
ATENŢIE! Căpşunele româneşti se coc la jumătatea lunii mai, nu mai devreme!
Acoperite cu o pieliţă foarte permeabilă, care le ajută să absoarbă umezeala, căpşunile "înghit" ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite.
Nu mai puţin de 53 de substanţe toxice au fost descoperite, la analize, de cercetătorii americani.
Trebuie spus însă că au fost analizate fructe provenite din producţiile de masă, nu crescute în gospodării sau la marginea pădurii.
Căpşunile se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi, însă pe cât sunt de apetisante şi gustoase, pe atât sunt de periculoase.
Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii.
Căpşunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina apariţia alergiei este cel mai adesea coaja.
Manifestările alergiei la fructe apar aproape imediat după ce copilul a mâncat respectivul aliment. Simptomele variază de la reacţii uşoare ca iritaţii locale (pustule) în zona pe care a atins-o fructul (în zona gurii) până la reacţii moderate ca: urticarie, iritaţii ale pielii, diaree, greaţă, vărsături, rinită alergică,conjunctivită alergică, crampe abdominale sau stomacale.