Adevărul despre "burta de bere". Ce nu ți-a spus nimeni până acum
Berea este acuzată pe nedrept. Mai ales dacă nu e consumată în exces. Favorita românilor pe timp de caniculă NU este vinovata pentru "burta de bere".
Un produs care contine antioxidanti, vitamine, minerale, fibre, nu poate sa nu aduca beneficii sanatatii organismulul, scrie GrasOmega.ro.
Acesta este berea, care, in plus, nu este vinovata nici pentru "burta de bere", adica pentru grasimea abdominala, pentru ca nu contine decat 45-50 de calorii/100 ml cu 5% procent de alcool, adica nu mai mult decat sucurile carbogazoase.
Exista totusi o conditie, sa fie consumata moderat: 2 sticle – 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei; asta ar fi limita superioara; personal, cred ca se poate depasi trauma lipsei de bere in unele zile, daca nu vara, macar iarna.
Berea, comparativ cu alte bauturi alcoolice, se obtine din produse naturale: malt (obtinut din orz), hamei (planta medicinala), drojdie de bere si apa, produse ce confera acestei bauturi urmatoarele proprietati:
– Sursa mai bogata de antioxidanti decat vinul alb.
– Sursa de fibre solubile.
– Sursa de vitamine B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.
– Sursa de minerale: magneziu, siliciu, calciu.
Printre beneficiile aduse sănătății de bere:
– Reduce riscul de cancer de prostata, datorita flavonoizilor, polifenolilor, melanoidinelor, antioxidanti ce provin din malt si hamei.
– Reduce riscul blocarii arterelor prin formarea de cheaguri de sange, scade nivelul tensiunii arteriale si previne declansarea bolilor cardiovasculare si atacului vascular cerebral datorita vitaminelor din complexul B.
– Fibrele din bere stimuleaza digestia, stimuleaza tranzitul si eliminarea toxinelor