MENIU

Adevăratele motive pentru care te îngrași iarna. La ce trebuie să fii atent în anotimpul rece

Vremea s-a răcit iar în această perioadă cei mai mulţi dintre noi încep să pună kilograme în plus. Iată patru dintre posibilele cauze ale acestui “fenomen”.

Grăsimea ne ţine de cald. Mulţi oameni cred că grăsimea duce automat şi la creşterea temperaturii corpului. Mitul este infirmat de specialişti. Cei care au un strat excesiv de ţesut adipos simt frigul chiar mai intens ca ceilalţi. În momentul în care ne îngrăşăm, ceea ce se depune este aşa numita grăsime albă, care reprezintă un depozit de energie, notează doctorulzilei.ro.

Când e frig ni se face foame mai des. Atunci când este întuneric, hormonul numit melatonină ne induce starea de somnolenţă. Cercetătorii au descoperit că, pe parcursul toamnei şi iernii, nivelul de melatonină din corp creşte, iar acest hormon ar putea declanşa şi apetitul crescut.

Sezonul rece trece mai uşor dacă mâncăm dulciuri

Nivelul scăzut de vitamina D ne poate afecta greutatea pe perioada iernii. Corpul are nevoie de lumina soarelui pentru a sintetiza vitamina D. Lipsa vitaminei D reduce arderea grăsimilor şi astfel caloriile consumate se transformă în ţesut adipos.

 

Mai multe articole despre:
iarnă alimentaţie motive ingrasam anotimpul rece