MENIU

Adevărata AVERE a lui Vladimir Putin: cât câștigă liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Declarația de avere a președintelui rus, Vladimir Putin, a fost făcută publică. Potrivit acesteia, liderul de la Kremlin câștigă peste 10 milioane de ruble pe an, adică 114 mii de euro. Veniturile și averea celui care conduce Rusia de două decenii ar fi, însă, infinit mai mari. 

Dacă e să ne luăm după declarația sa de avere, Putin deține doar un apartament de 77 de mp și trei mașini. Însă Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari opozanți ai liderului de la Kremlin, a descoperit, împreună cu echipa sa de filmare, că Putin ar mai avea cel puțin încă o locuință.

Somptuosul imobil este o adevărată fortăreață și are propriul port, o Biserică și chiar un punct de control de frontieră.

Recent, în presă au ajuns imagini în care se poate vedea că că regatului președintelui rus i-a fost adăugat și un tren. Proprietatea de pe malul Mării Negre valorează peste 900 de milioane de euro și ar fi fost construită după indicațiile exacte ale lui Vladimir Putin.

Kremlinul a numit toate acestea o minciună și l-a acuzat pe Navalnîi că încearcă să manipuleze poporul rus prin materialul video pe care l-a publicat despre palat. 

Mai multe articole despre:
putin avere putin rusia moscova