MENIU

Adaptare la situația geopolitică a momentului. Demnitarii germani zboară cu avioane care au sisteme antirachetă

Cele trei avioane A350, utilizate mai ales de preşedintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz şi ministrul de externe Annalena Baerbock, vor fi echipate pe fuselaj cu un sistem infraroşu capabil să dezactiveze focoasele rachetelor care se apropie cu impulsuri laser, a scris Spiegel. Ultima din cele trei aeronave a fost predată armatei germane în iunie.

Ministerul german al Apărării urmează să prezinte spre aprobare comisiei pentru buget din parlament un contract în acest sens înainte de sfârşitul acestui an, conform Spiegel, care nu dă detalii cu privire la sursa informaţiei.

 

Ministerul Apărării nu a răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii sau de a preciza cum sunt protejate alte aeronave guvernamentale de posibile atacuri cu rachetă.

 

Sistemul de înaltă tehnologie ce urmează să fie instalat pe cele trei avioane este dezvoltat de compania israeliană Elbit în cooperare cu furnizorul de componente pentru aviaţie german Diehl Aviation, iar numeroase aeronave de transport militar sunt deja echipate cu acest sistem, mai menţionează Spiegel.