MENIU

Acuzații grave la Spitalul din Suceava: zeci de pacienți Covid-19 au murit din cauza lipsei măsurilor de protecție

Acuzații grave la Spitalul Județean din Suceava

Ancheta desfășurată la Spitalul Județean din Suceava, devenit, la începutul pandemiei, cel mai mare focar de Covid-19, a scos la iveală nereguli grave. 28 de pacienți au murit din cauza nerespectării măsurilor de protecție de către fosta conducere. 

Potrivit anchetatorilor, decesele au fost cauzate de faptul că cei care conduceau Spitalul Județean nu au respectat măsurile impuse la nivel central pentru combaterea pandemiei. 

În primăvara anului trecut, Suceava a fost zona roșie a României, devenind principalul focar din țară. 

În primele patru luni din 2020, cei de la conducerea unității medicale - managerul, directorul medical și responsabilul pentru prevenirea infecțiilor medicale - nu au luat suficiente măsuri, astfel că infecția s-a răspândit în spital și, ulterior, în tot județul, arată anchetatorii. 

Din cauza numărului mare de infectări, întregul oraș a intrat în carantină. 

Consecința directă a neluării măsurilor de protecție a fost vătămarea corporală a trei pacienți și decesul a 28, mai spun procurorii. 

Ancheta este în desfășurare. Șeful de atunci al spitalului și mai multe persoane sunt cercetate, existând posibilitatea ca aceștia să fie trimiși în judecată. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, neluarea măsurilor de protectie și zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Realitatea Plus.