MENIU

Acuzații de hărțuire sexuală la Muzeul Național de Artă: val de plângeri pe numele directorului

Un nou scandal cu acuzații sexuale zdruncină România. De această dată, totul s-ar fi întâmplat la Muzeul Național de Artă. Mai multe angajate ale muzeului ar fi fost hărțuite sexual de directorul instituției. 

Femeile au trimis și șapte memorii către ministerul Culturii. Potrivit surselor Realitatea PLUS, din toate acele memorii, unul ar fi vizat acuzații de agresiuni sexuale.

Mai exact, o femeie susține că directorul avea comportament nepotrivit, o lua în brațe, iar într-o zi i-a trimis un plic negru cu o banană.

Ministerul nu ar fi luat nicio măsură în acest sens, iar femeia a redirecționat scrisoarea către cancelaria premierului. 

Sociologul Alfred Bulai, înregistrat cerându-i unei studente să se dezbrace: "Ia uite ce sexy ești". Mărturii tulburătoare: "Mi-a pus mâna pe fund, pe sâni" - VIDEO

"I-am oferit decât acestei persoane care ar avea o preferință ca și mine pentru bananele verzi, și atunci fiindcă ea mi-a făcut acest cadou, am considerat că trebuie să răspund. 

M-a reclamat pentru motive care țin de anumite aspecte ale relațiilor de serviciiu. Am considerat că, din punctul meu de vedere, nu a fost niciun fel de hărțuire morală la locul de muncă. Tot ce s-a întâmplat avea legatură cu realizarea sau nu a sarcinilor de serviciu", a spus Călin Stegerean, directorul Muzeului Național de Artă.