MENIU

Acuzat că e antisemit, viceprimarul Capitalei vrea un bust al mareșalului Antonescu

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, pentru Newsweek România, că vrea să propună, săptămâna viitoare, ca în București să fie ridicat un bust al mareșalului Ion Antonescu, despre care Comisia Wiesel a stabilit că este responsabil pentru Holocaustul românesc.     

Declarația viceprimarului vine după ce, în ultima ședință a Consiliului General al Muncipiului București, a criticat amplasarea Muzeului Holocaustului pe Lipscani, despre care a spus că este „o zonă plină de românism”, „vascularizată în istoria noastră, a românilor”.

Atunci, Bădulescu a precizat că va vota pentru proiect, deși „îl doare sufletul”. 

Afirmațiile au fost criticate de Radu Ioanid, director în cadrul Muzeului Holocaustului de la Washington, și de către Institutul „Elie Wiesel”, instituția care ar trebui să se ocupe de amenajarea muzeului, acuzându-l de antisemitism. 

„Mă bucur că acelui domn care vine din America (Radu Ioanid, n.red.) i-a ieșit pe gură numele mareșalului Antonescu, iar pentru mine asta e cea mai mare victorie. Că se face, că nu se face muzeul, eu am să votez pentru muzeu, dar s-o lase mai subțire pe scări cu mareșalul Antonescu, așa să scrieți la ziar. Pentru că intenționez săptămâna viitoare să iau aprobările necesare pentru a face un bust mareșalului Antonescu în București”, a declarat Aurelian Bădulescu, pentru Newsweek România.

Continuarea materialului o puteți citi AICI.
Mai multe articole despre:
Antonescu bust badulescu