MENIU

Acuzații dure pentru Firea: STB face concert din banii de piese de schimb

Deși nu mai are bani pentru piesele de schimb, Societatea de Transport București organizează concert, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înființare. 

USR acuză administrația Gabrielei Firea că organizează concerte pentru a ”sărbători” 110 ani de STB, în vreme ce societatea este la pământ și nu mai are nici bani de piese de scimb. 

”Doar o administrație ticăloasă taie banii de la piesele de schimb ale autobuzelor ca să îi dea pe un concert. STB organizează mâine un eveniment pentru a ”sărbători” 110 ani de existență. De parcă ar fi și mari realizări cu care să se mândrească. În fine, nu doar asta e problema.

Problema este că în același timp, STB trebuie să taie masiv din buget pentru că pur și simplu nu mai sunt bani. Există o circulară trimisă acum o săptămână în care șefilor de la STB li se cere să taie nu doar de la sporuri și eventual salarii (prin amânarea creșterilor), dar li se cere ”reducerea drastică a achiziției de materiale, piese de schimb, lucrări și servicii”.

Incapacitatea Primăriei de a face un buget realist îi lovește direct pe bucureșteni. Nu numai că plătesc taxe ce sunt risipite de această administrație iresponsabilă, dar siguranța lor este pusă în pericol prin decizii cum este aceasta de a nu mai achiziționa piesele de schimb necesare la STB.

Și, repet, asta în timp ce STB aruncă zeci de mii de euro (poate sute) pe organizarea unui concert perfect inutil”, scrie pe Facebook Roxana Wring, de la USR.

Mai multe articole despre:
Bucureşti USR Gabriela Firea STB