MENIU

Dragnea nu scapă de emoții. CCR amână decizia pe completurile de 3 judecători

Liviu Dragnea nu scapă de emoții. CCR a amânat decizia privind completurile de trei judecători.

Discuțiile de la CCR privind sesizarea depusă de Florin Iordache au fost amânate pentru joi, 11 aprilie, la ora 10:00.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, decizia a fost amânată după o zi pe alta deoarece judecătorul Petre Lăzăroiu are programată, zilele următoare, o intervenție chirurgicală. Acesta ar suferi de hernie de disc. 

În fața Curții Constituționale, Florin Iordache, cel care a depus sesizarea la CCR în perioada în care l-a înlocuit pe Dragnea la șefia Camerei, acuză Înalta Curte că a încălcat legea când a constituit completurile de trei pentru că nu erau specializate pe infracțiuni de coruție.

De cealaltă parte, Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, îl contrazice și spune că toate completurile sunt specializate pe anticorupție.

Tarcea a desființat sesizarea lui Iordache și spune că a fost făcută cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale. 

La ieșirea de la sedința CCR, controlele dintre Iordache și Tarcea au continuat. ”Eu vă doresc succes, sper să respectați legea”, i-a spus Florin Iordache Cristinei Tarcea, după ce a făcut o declarație de presă.

Președintele Înaltei Curți a mai precizat că este uimită de ușurința cu care este atacată instituția pe care o conduce. ”Mă uimește ușurința cu care se aruncă cu vorbe grele la adresa ICCJ. Spunea domnul vicepreședinte al Camerei Deputaților că a studiat materialele trimise de noi aseară. Mă îndoiesc”, a declarat Cristina Tarcea.

În schimb, Florin Iordache a afirmat: ”Cred că lucrurile sunt evidente, de-a lungul timpului ÎCCJ a perpetuat o sfidare a Parlamentului, a încălcat statul de drept. Respectarea legii trebuie să plece și de la Înalta Curte”.

Cristina Tarcea a mai afirmat că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Mai multe articole despre:
null