MENIU

După protestele actorilor, ministrul Breaz a trimis anchetă la teatrul condus de Ion Caramitru

După ce actorii s-au plâns că bugetele teatrelor au fost ciuntite şi au fost făcute restrucuturări, ministrul Culturii a anunţat că va trimite un control la Teatrul Naţional, condus de Ion Caramitru, pentru a verifica ce contracte s-au semnat şi cum s-au cheltuit banii.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunțat duminică la Antena 3 că trimite Corpul de control la Teatrul Naţional Bucureşti, condus de Ion Caramitru, să verifice cum s-au cheltuit banii și cum s-au semnat contractele. „Nu trebuie privita ca o răzbunare, dar vreau să prezint opiniei publice exact cum se cheltuiesc fondurile. Nu e normal să acuzi că se dau afară zeci de artişti de la Teatrul Naţional. E o firma cu care nu stiu de ce s-a semnat contractul”, a declarat ministrul.

În calitate de director al TNB, Caramitru a acuzat faptul că teatrul se îndreaptă cu viteză spre faliment și că nu sunt bani pentru plata actorilor, astfel că ușile TNB riscă să se închidă, iar 54 de colaboratori nu au mia fost plătiţi. 

Caramitru a mai afirmat Reprezentanții Teatrului Național București riscă să aibă resurse financiare pentru o singură premieră în noua stagiune de toamnă. 

Momente uluitoare pe scena TNB după anunțul concedierilor. Ce-a făcut Mihai Călin

Mai multe articole despre:
protest actori TNB Caramitru