MENIU

Acţiune de amploare la afacerişitii din domeniul fierului vechi. 14 persoane audiate la sediul DIICO

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat, marţi, 14 iulie, mai multe percheziţii în Constanţa, fiind vizat un grup infracţional organizat acuzat de eveziune fiscală şi spălare de bani în domeniul tranzacţiilor cu fier vechi. Prejudicul se ridică la trei milioane de euro.

Astfel, procurorii DIICOT, împreună cu Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, marţi, 14 iulie, urmărind destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani prin afaceri cu fier vechi.

Oamenii legii arată că, în perioada martie 2014 – iulie 2015, membrii grupului infracţional, format din nouă persoane, au înregistrat în mod repetat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale din Constanţa, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pe baza facturilo emise de o altă firmă de tip “fantomă”.

Potrivit comunicatului DIICOT, sumele de bani opţinute din evaziune fiscală au fost transferate, succesiv, în conturile bancare ale unor alte firme de tip “fantomă”, iar apoi au fost retrase în numarar pe baza unor documente false.

Procurorii arată că prejudicial produs de grupul infracţional organizat din Constanţa se ridică la trei miloiane de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat mai multe documente contabile ce pot constitui probe la dosar, dar şi 57.650 de lei, 14.000 de dolari şi 4.000 de euro. Totodată, la sediul DIICOT Constanţa au fost aduse pentru audieri 14 persoane suspectate că ar fi comis infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acţiunea DIICOT s-a realizat şi cu sprijinul ethnic şi informative al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.