MENIU

ACL Cluj depune plângere penală împotriva lui Ponta pentru votul din diaspora

<p>Coadă la ambasada Rom&acirc;niei la Londra</p>

ACL Cluj va depune o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de împiedicare a exercitării drepturilor electorale în diaspora, unde alegerile au fost marcate de cozi şi nu au existat ştampile suficiente, a anunţat, luni, copreşedintele ACL Cluj, Daniel Buda, scrie Mediafax.

Daniel Buda a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cere şi demisia lui Victor Ponta, care "nu are capacitatea de a gestiona eficient treburile ţării şi procesul electoral", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cer demisia de îndată a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Nu are capacitatea de a gestiona eficient treburile ţării şi problemele care ţin de candidatura sa între turul întâi şi turul doi. Primul tur a fost o mostră de incompetenţă a organizării în diaspora, şi nu numai. ACL Cluj va depune plângere penală împotriva lui Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Prin modalitatea de organizare a votului în diaspora, a îngrădit dreptul persoanelor să-şi exercite dreptul constituţinal de a alege. Ponta trebuie să răspundă nu numai politic, ci şi penal”, a spus Buda.

Acesta i-a cerut premierului Ponta ca, înainte de a-şi da demisia, să îl demită pe prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, care ”a demonstrat că este incapabil să gestioneze alegerile prezidenţiale".

Mai mult pe Mediafax.