MENIU

Achitați, după ce au fost batjocoriți public, în cătușe

<p>DNA: Fostul președinte al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, trimis &icirc;n judecată pentru abuz &icirc;n serviciu</p>

Fostul șef al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, îi acuză pe procurorii DNA Brașov de o serie de anchete făcute la comanda Laurei Codruța Kovesi, apoi de presiuni asupra suspecților și asupra martorilor pentru a-i livra „între coperți” pe cei vizați. Într-un memoriu intrat în posesia EVZ, el relatează cum s-a ales cu patru dosare penale în perioada în care fosta șefă a DNA i-a „trasat” sarcini procurorului șef David Cornel Deca de la structura teritorală Brașov să îl ancheteze pe el și pe primarul de atunci, George Scripcaru.

Aristotel Căncescu face referire la o ședință de lucru supervizată de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi în vara anului 2014, la Cheile Grădiștei, la care au participat ofițeri SRI și procurori din subordinea DNA Central. 

Discuția este anterioară celei în care fosta șefă a DNA a fost înregistrată audio, vorbind despre „decapări” și de faptul că procurorii anticorupție stau „cu curul pe dosare”. Atunci, Laura Codruța Kovesi spune textual: „Și am avut o discuție la Cheile Grădiștei și tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate așa, că suntem toți, ne lămurim ce s-a întâmplat”.

Detalii pe EVZ

Mai multe articole despre:
Aristotel Căncescu