Aceste simptome anunță problemele incipiente ale fierei
Deși este un organ mic, in formă de pară și aparent banal, fierea (bila) împarte spațiul din cavitatea abdominală cu ficatul și pancreasul, având ca sarcină depozitarea bilei și eliberarea ei treptată în organism, pentru a facilita procesul de digerare a grăsimilor.
Organismul uman este extrem de complex și de greu de descifrat, uneori. Astfel că un organ atât de mic cum este fierea, atunci când activitatea sa este dată peste cap, poate perturba întregul organism.
Aceste modificări care apar la nivelul ei se petrec de cele mai multe ori prin formarea de pietre biliare, iar o alimentație bogată în grăsimi şi consumul exagerat de alcool contribuie din plin la perturbarea activității sale.
Cu cât este mai mare cantitatea de grăsimi în organism, cu atât mai mari sunt șansele pentru a se forma cristale care, ulterior, se pot transforma în pietre.
Când apar pietrele biliare?
De principiu, femeile sunt mult mai expuse la apariția pietrelor biliare deoarece ele se confirmă adesea cu probleme hormonale ce predispun la fluctuații de greutate, dar și din cauza administrării diferitelor metode contraceptive. Fluctuațiile hormonilor sexuali pot declanșa adesea o creștere a producției de calculi biliari.
Afecțiune silențioasă
De cele mai multe ori, odată apăruți acești caliculi biliari, nu este necesară și semnalare simptomelor aferente, motiv pentru care este considerată ca fiind o afecțiune silențioasă.
Află cum se manifestă problemele cu fierea AICI.