MENIU

Aceste alimente reduc colesterolul, în mod natural. Efectele se vor vedea în buletinul de analize

<p>Nimeni nu ne spune acest lucru: Ce ţi se poate &icirc;nt&acirc;mpla dacă ai colesterolul prea mic?</p>

După 2-3 săptămâni în care aceste alimente, care scad natural colesterolul, vor fi incluse în dietă, efectele vor fi vizibile în buletinul de analiză.

Ovăz. Dacă eşti în căutarea unor soluţii care reduc nivelul colesterolului, schimbă-ţi meniul la masă de dimineaţă. Două porţii de ovăz pe săptămâna pot reduce colesterolul LDL cu 5,3% în doar şase săptămâni. Combină ovăzul cu fructe, cel mai bune zmeură sau afine. Ideal este şi cu mere sau piure de mere şi nuci.

Vin roşu. Oamenii de ştiinţă susţin că vinul roşu are un efect semnificativ asupra nivelului de colesterol. Un studiu realizat de departamentul de metabolism şi de nutriţie la Universitatea Complutense din Madrid, Spania a probat că un consum de vin roşu, constant în cantitate care să nu depăşească 120 mililitri zilnic reduce nivelul colesterolului rău cu 9%.

Peşte gras. Există o frenezie în jurul somonului că fiind leacul împotriva colesterolului. Dar nu doar somonul este de ajutor, ci şi orice fel de peste gras, multe alte soiuri de peste gras fiind chiar mai bune şi mai sănătoase decât somonul. Înlocuirea grăsimilor cu omega 3, cum ar fi cele găsite în somon, sardine, hering şi alţi peşti graşi pot ridică colesterolului bun şi reduc colesterolul rău cu 4% în decurs de două săptămâni, la un consum de circa 2 porţii pe săptămâna.

Fasole boabe. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au constatat că adăugarea de jumătate cană de fasole în toate supele şi consuml de fasole boabe în fiecare zi, adăugată în mâncare sau salate, scade colesterolul cu până la 8%, în decurs de una-două săptămâni şi contribuie, pe termen lung, la menţinerea colesterolului la valori normale. Secretul stă în abundenţă de fibre, care scad rată de absorbţie a colesterolului din anumite alimente.

Ceaiul negru. Ceaiul verde, roşu şi negru este una din cele mai solide şi importante surse de antioxidanţi. În mod special ceaiul negru are capacitatea de a reduce nivelul de colesterol. A fost demonstrat că o ceaşcă-două de ceai negru pe zi reduc nivelul lipidelor din sânge cu 10% în trei săptămâni. Ceaiul negru se face astfel foarte util în reducerea riscului de boli cardiace coronariene.

Spanacul. Aceste frunze verzi conţin o cantitate foarte mare de luteină esetiala pentru sănătatea retinei şi a vaselor foarte mici. Consumul ridicat şi constant de spanac este o sursă excelenţă de luteină şi fibre, care protejează împotriva atacurilor de inima.

Avocado. Acest fruct este unul din cele mai sănătoase fructe care nu trebuie să lipsească din dietă sănătoasă. Un fruct pe săptămâna este soluţie ideală pentru a menţine un nivel scăzut al colesterolului. Efectele benefice se instalează rapid şi durează tot atâta vreme cât acest fructe este consumat.

Usturoiul. Am vorbit de nenumărate ori despre beneficiile pe care le aduce usturoiul pentru sănătate. Pe lista cu beneficii trebuie adăugată şi aceea de a reduce colesterolul. Poţi consumă usturoi fie crud, fie copt, pentru că elementele nutritive care redc colesterolul rămână active.

Sursa: femeia.ro

Mai multe articole despre:
sănătate alimente care reduc colesterolul