MENIU

Acesta este zidul unde a fost împuşcat Ceauşescu pe 25 decembrie 1989, la Târgovişte

realitatea.net publică imagini video cu zidul unde, pe 25 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu au fost împuşcaţi (vezi video mai jos!). Totul s-a petrecut într-o garnizoană militară de la Târgovişte, cu indicativul UM 01417.

Pe 25 decembrie 1989, chiar în ziua de Crăciun, Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu au fost executaţi la Târgovişte. Totul s-a petrecut foarte rapid, după ce, cu nici 5 minute în urmă, se terminase "falsul proces" sau "simulacrul de proces", potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari în luna aprilie a acestui an. 

Site-ul Realitatea a vorbit cu unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe soţii Ceauşescu. Interviul acordat de Dorin Cârlan jurnalistului Cristian Otopeanu va fi difuzat pe Realitatea Plus pe 26 decembrie, la ora 19:00, şi va fi publicat şi pe realitatea.net.

Printre altele, Cârlan a mărturisit că s-a tras de la şold, de la mică distanţă, fără ca cineva să fi ordonat "Foc!". Practic, nu a fost niciun pluton de execuţie. Iar gloanţele plecate din armele AK 47 ale lui Dorin Cârlan, Octavian Gheorghiu şi Ionel Boeru i-au secerat pe Nicolae Ceauşescu şi pe Elena Ceauşescu. Întreaga scenă a durat sub un minut, conform mărturiei lui Dorin Cârlan. 

Vezi mai jos imagini filmate cu locul execuţiei lui Nicolae Ceauşescu, celebrul zid de la Târgovişte! VIDEO: Cristian Otopeanu

Zidul execuţiei lui Ceauşescu există şi acum, la 30 de ani de la Revoluţia din 1989, doar că a suferit mici modificări în timp, după cum au explicat oficialităţile din Târgovişte. Anume, zidul a fost tencuit imediat după 1989, iar în urmă cu doar câţiva ani tencuiala a fost dată jos. În imagini se observă urmele gloanţelor.

Potrivit mărturiilor oficiale, garnizoana militară a rămas nefolosită aproximativ 15 ani de la momentul 25 decembrie 1989. Acum câţiva ani, au fost revopsite interioarele clădirii, cu aceleaşi culori care erau în 1989 şi a fost adus mobilierul din acea perioadă, plus paturile unde au dormit soţii Ceausescu înainte de execuţie.

 

.