MENIU

Acesta este cel mai nou cuvânt pe care trebuie să-l ştiţi

V-aţi săturat de cuvintele noi derivate anual din tehnologie? ‘Groufie’ este cel mai recent exemplu al acestui trend interminabil.

‘Selfie’ este deja prezent în toate dicţionare de engleză şi a ajuns să fie folosit oriunde pe glob cu exact acelaşi sens. Popularul seflie care a imortalizat un grup de actori foarte cunoscuţi la Premiile Oscar a reuşit să depăşească recorduri de popularitate după ce a înregistrat 3,4 milioane de retweet-uri.

Partea interesantă intervine în momentul în care percepem noţiunea de selfie ad litteram şi observăm că de fapt face referire la o singură persoană. Plecând de la această premisă, cei de la Huawei vor să patenteze termenul ‘groufie’, ca fiind o combinaţie dintre ‘group’ şi ‘selfie’. Acest termen a fost folosit prima oară în public la evenimentul de lansare pentru Huawei Ascend P7.

Deoarece compania chineză este foarte serioasă când vine vorba de noua lor creaţie, deja a patentat cuvântul ‘groufie’ în SUA, China, Franţa, Germania şi Rusia. Pentru a adăuga o notă de complexitate termenului, Huawei vrea să includă şi mediul ambiant într-un groufie cumsecade. Citeste mai mult pe playtech.ro.