MENIU

Acesta e orașul cu cel mai avantajos cost al vieții din România

Oraș convenabil pentru buzunarul tău

A fost desemnat orașul cu cel mai avantajos cost al vieții din România.

Brașov, reședința și cel mai mare oraș din județul cu același nume, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieții din România, potrivit unui studiu realizat recent.

Cercetarea a analizat percepția pe care românii o au asupra costului vieții perceput din orașul și cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obțin.

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, București și Iași.

La polul opus, orașele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieții sunt Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Satu-Mare, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăila.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieții, fiind urmată de București și Ilfov, Oltenia și Banat. Moldova, Dobrogea și Muntenia au obținut cel mai mic scor, potrivit studiului realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și agenția D&D Research.

La nivel de cartier, Grigorescu (Cluj-Napoca), Titan (București), Gavana 3 (Pitești), Răcădău (Brașov) și Soarelui (Timișoara) au fost în topul preferințelor românilor care au participat la studiu.

Ultimele poziții, cu cel mai dezavantajos cost al vieții perceput, sunt ocupate de Bereasca (Ploiești), Periferie (Botoșani), Calea Caransebeșului (Reșița), Feneziu (Baia Mare) și 1 Mai (Alexandria).

Mai multe articole despre:
Braşov oraşe