MENIU

Această supă previne cancerul. Iată cum se prepară

Studiile arată că rată cancerului de prostată este în creştere în America de Nord, Europa de Nord şi Australia. Cancerul de prostată se dezvoltă lent; pot trece ani buni până când tumoră să poată fi detectată fizic. Această perioada de lungă latentă poate fi folosită în avantajul nostru. Putem face astfel încât să împiedicăm transformarea leziunilor precanceroase în canceroase, să încetinim progresia bolii.

Printre factorii de risc implicaţi în apariţia cancerului de prostâ se numără:

Vârstă - bărbaţii de peste 50 de au risc crescut
Genetică - bărbaţii cu un frate sau tată care suferă de cancer de prostată au un risc crescut
Dieta - bărbaţii care consumă o dietă bogată în proteine animale şi grăsimi sunt la risc mai mare

Dacă te numeri printre cei care au un risc crescut de cancer de prostată - analizele arată un nivel ridicat al antigenului specific de prostată, ar trebui să incluzi în dietă ta cât mai multe roşii, dar nu oricum.

Roşiile conţin un compus numit licopen, despre care studiile au dovedit că are efecte reale în tratarea cancerului de prostată. Acesta împiedică dezvoltarea celulelor maligine şi declanşează, de asemenea, apoptoza - sinuciderea celulelor canceroase.

Activitatea anti-cancer a licopenului este maximizată dacă roşiile sunt gătite. De exemplu, pastă de tomate este mai concentrată în licopen decât roşiile proaspete. Mai mult, licopenul se absoarbe mai bine atunci când este asociat cu uleiul de măsline.

Supă de roşii cu usturoi, medicamentul împotriva cancerului de prostată:

Ingrediente
1 kg roşii coapte
1 ceapă roşie mică
2 linguri de ulei de măsline
sare de Himalaya
piper negru proaspăt măcinat
3 căţei de usturoi
o cană supă de legume

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tăiaţi roşiile în jumătăţi şi aşezaţi-le în tavă de cuptor. Curăţaţi ceapă, tăiaţi-o cubuleţe pe care le presăraţi peste roşii. Stropiţi roşiile cu ulei de măsline şi asezonaţi cu piper negru proaspăt măcinat şi sare.
Coaceti roşiile timp de 90 de minute, având grijă că la fiecare 30 de minute să agitaţi bine tavă. După o ora de stat în cuptor, zdrobeşte usturoiul şi adaugă-l în tavă.

După ce roşiile sunt coapte, întreagă compoziţie o mixati în blender. Adăugaţi supă de legume şi, dacă credeţi că este cazul, adăugaţi condimente preferate. Se poate servi atât caldă, cât şi rece.


Nu postez anunțuri de vânzare cumpărare pe facebook dar de data asta e o urgență. Un amic și-a cumpărat bilete la finala Champions League fără să știe că o să pice în aceeași zi cu propria nuntă. Deci, e cineva interesat de un costum de mire mărimea 46? Vă rog share, poate e cineva interesat.