MENIU

Această plantă este cel mai puternic remediu natural pentru femei. Sigur nu ştiai asta

Planta cunoscută sub numele de „Creţişoară”, denumirea științifică Alchemilla vulgaris, sau picior de iepure, picior de leu este folosită cu scop medicinal încă din Evul Mediu. Astăzi este considerată drept un remediu natural universal pentru mai multe afecțiuni ale femeilor. Studiile spun că mai mult de 30% dintre problemele ginecologice ale femeilor pot fi rezolvate numai bând ceai de Crețișoară. 

Este recomandat să folosiți frunzele și florile plantei, nu rădăcină, căci această nu are proprietăți medicinale. Frunzele este bine să fie culese în Iulie sau August sau după ce Crețișoara înflorește, însă în această perioadă au un efect medicinal mai scăzut, scrie sanatatea.ro.

Crețișoara conține flavonoizi, acizi organici, tanina, acid salicilic și este o adevărată comoară de vitamină C. Plantă are un gust amar din cauza taninei ce are puternice proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii.Crețișoară este plantă ideală pentru femeile însărcinate și pentru cele ce încearcă să rămână însărcinate.

Japonezii au descoperit că în crețișoara există și substanță numită agrimonin care poate preveni cancerul la sân. În plus, alți experți susțin că această plantă prezintă și puternice proprietăți antivirale, inclusiv împotrivă virusului papiloma (HPV).

Mai multe articole despre:
sănătate plantă crețișoara ceai de cretisoara