MENIU

Accizele la carburanţi vor fi majorate

Premierul Mihai Tudose a anunţat, duminică seara, că Guvernul lucrează la Legea redevenţelor şi că vor fi operate modificări ale acestora începând cu 1 ianuarie 2018, el arătând că majorările vor fi în acord cu comportamentul „la pompă” al operatorilor economici, după creşterea accizei.

Tudose a precizat, la Antena 3, că în mod cert va fi operată o majorare a accizei la carburanţi, dar că încă nu s-a stabilit nici cu cât se va majora, nici de când, şi că în acest moment se fac simulări în acest sens, scrie Mediafax.

El a precizat că operatorii economici care s-au gândit să facă profit de pe urma scoaterii accizei s-au „înşelat” şi a subliniat că, după reintroducerea acesteia, trebuie să nu majoreze preţurile la pompă, rămânând astfel în aceeaşi „paradigmă”.

„Dar ceea ce este real este că ea a fost scoasă, nu a scăzut preţul la pompă nici cu un ban, şi dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit nişte firme, s-a înşelat. Atunci încercăm să o băgăm la loc şi să vedem dacă firmele vor înţelege că trebuie să rămână în aceeaşi paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă”, a spus Tudose.