MENIU

Accidentul devastator din Vaslui: 3 morți și 11 răniți. A fost activat Planul Roşu de intervenţie - VIDEO&FOTO

Sursa foto: Facebook / ISU Vaslui

O tragedie de proporții s-a produs în județul Vaslui. Trei persoane au murit, printre care și două copile de 2 și 5 ani. Alte 11 victime au ajuns la spital: 6 copii și 5 adulți, toți în stare gravă. Este bilanțul cumplit al accidentului teribil care s-a produs pe DN24A, între un TIR, o mașină și o căruță. Toți cei 12 membri ai familiei erau înghesuiți într-o mașină care avea doar 7 locuri. 

Tragedia s-a produs după ce o mașină a intrat în căruța din față, plină cu fân, care mergea în spatele unui TIR. În autoturism se aflau 12 persoane, toți membri ai aceleiași familii. O fetiță de doar 2 ani a murit pe loc, iar sora ei de 5 ani a murit în brațele medicilor la spital.

„A rezultat decesul a două persoane și vătămarea altor 11 persoane, ultimele fiind transportate la unitățile medicale pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, la spital, una dintre persoanele vătămate a decedat”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Autoritățile au activat imediat Planul Roșu de internvenție pentru că victimele din autoturism erau încarcerate.

Primele echipaje medicale ajunse la fața locului au activat și planul Alb pentru transportul victimelor către spitale. 9 ambulanțe au intervenit de urgență, iar în sprijin a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Șase pacienți au rămas internați la spitalul din Bârlad, iar alți trei au fost transportați către Iași.

„Sunt internați în secția clinică pe ATI, pe chirurgie pediatrică. Sunt detubați, însă în continuare în stare critică”, a transmis Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD al Spitalului „Sfântul Spiridon” Iași.

Mama de 27 de ani a acestora se afla în față pe scaunul din dreapta. Și ea a ajuns în stare critică la spital și a fost intubată la terapie intensivă, urmând ca mai apoi să fie operată pentru mai multe fracturi

Medicii depun eforturi uriașe pentru a-i ține în viață, iar oamenii legii au început o anchetă penală pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

O altă tragedie asemănătoare s-a produs și în celălalt capăt al țării. Un autoturism cu doi soți și un microbuz cu 8 persoane s-au izbit frontal pe DN65 în apropiere de localitatea Negreni. Accidentul s-a produs noaptea, în județul Olt, iar drumul era neiluminat. Soția șoferului autoturismului a murit în accident. Celelalte 8 victime au fost preluate de șapte ambulanțe și duse la Spitalul de Urgență din Slatina. 

Mai multe articole despre:
accident vaslui victime accident vaslui