MENIU

Accidentul de la CE Oltenia. Demisii și demiteri, în conducerea sucursalei miniere de la Jilț

După gravul accident de muncă, în care 4 oameni au murit, iar alți 13 au fost răniți, conducerea Complexului Energetic Oltenia a luat decizia de a demite mai mulți directori și șefi ai sucursalei miniere Jilț.

„In urma evenimentului care a avut loc in data de 17.01.2023, la Cariera Jilt Sud, Directoratul CE Oltenia a luat act de demisia domnului Gheorghescu Florentin Nicu din functia de director al Sucursalei Miniere si a decis numirea domnului Paraschivu Ion in aceasta functie.

Domnul Paraschivu Ion a detinut anterior functia de director Directia Tehnica,  director Directia Productie si director adj. Mecanic in cadrul Sucursalei Miniere, desfasurandu-si activitatea in cadrul sectorului minier incepand din anul 1990.

Informații-șoc despre cauzele ce au provocat tragedia din Gorj

De asemenea, Directoratul CE Oltenia a decis schimbarea din functia de sef UMC Jilt a domnului  Dancau Doru si numirea domnului Vulpe Viorel pe aceasta functie, precum si schimbarea din functia de sef al Carierei Jilt Sud a domnului Grecu Sorin si numirea in aceasta functie a domnului Turtoi Tiberiu.

Domnul Vulpe Viorel a detinut functia de inginer sef Productie la Sucursala Miniera si, anterior, sef Unitate Minera Jilt Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a detinut functia de sef schimb Sector”, se arată în comunicatul de la Complexul Energetic Oltenia.

Anchetă uriașă după tragedia din Gorj în care au murit 4 mineri - Primele explicații oficiale de la Complexul Energetic Oltenia