MENIU

Accidentul de elicopter de lângă Kiev. Bilanțul victimelor este de 14 morți și 16 răniți, între care și 6 copii

Omagiu morți elicopter prăbușit Kiev/ Foto: Profimedia

Bilanțul victimelor accidentului de elicopter de lângă Kiev este de 14 morți - inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei și un copil - și 16 răniți, între care șase copii, conform ultimelor date furnizate, joi, de către șeful administrației militare din regiunea Kiev, Oleksii Kuleba.

El a spus că niciunul dintre răniți nu este în stare gravă, iar o atenție deosebită se acordă copiilor care au suferit arsuri complexe, dar „starea lor este satisfăcătoare”, relatează CNN.

Conform oficialului ucrainean, familiile victimelor vor primi asistență financiară.

Reamintim că elicopterul s-a prăbușit lângă o grădiniță din Brovarî, în apropierea Kievului. În urma impactului tot echipajul aeronavei a murit, inclusiv ministrul Ucrainean de Interne și adjunctul său. Potrivit autorităților, eclicopterul aparținea Serviciului de urgență de stat și se afla în misiune.

Până în prezent nu se știu circumstanțele în care s-a prăbușit elicopterul. Procuratura Generală a anunțat că a deschis o anchetă, fiind luate în calcul toate ipotezele, inclusiv varianta unui sabotaj sau a unei erori efectuate de echipajul zborului. Ancheta va dura, însă, câteva săptămâni, spun autoritățile.

Elicopterul a fost filmat de cetățeni cu câteva secunde înainte de prăbușire. Aeronava era de tip Super Puma, iar toate instituțiile de aplicare a legii din Ucraina au în dotare astfel de aparate de zbor.

Citește și Alertă la Kiev! Un elicopter a căzut peste o grădiniță. Ministrul de Interne a murit