MENIU

Accident teribil în Slovenia: 70 de maşini s-au ciocnit. MAE: Un român a murit, altul este rănit

Accident teribil sâmbătă noapte, în Slovenia. Cel puţin patru persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite, după ce 70 de maşini s-au ciocnit în lanţ, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit MAE român, printre morţi se numără și o persoană cu dublă cetățenie română/italiană, iar alta a fost rănită.

UPDATE 19.45: O persoană cu dublă cetăţenie română/italiană a decedat în urma accidentului în lanţ din Slovenia, iar o alta a fost rănită, viaţa sa nefiind în pericol, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

'Ambasada României în Slovenia a fost informată de către autorităţile locale cu privire la producerea, în data de 30 ianuarie 2016, a unui accident rutier în lanţ, soldat cu mai multe victime. În urma accidentului a fost rănită o persoană cu dublă cetăţenie română/italiană, iar o altă persoană tot cu dublă cetăţenie, respectiv română/italiană, a decedat. Potrivit primelor informaţii furnizate de către Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sănătate a pacientului rănit este stabilă, viaţa sa nu este în pericol şi, foarte probabil, va putea fi externat în următoarele zile'', a precizat MAE duminică, la solicitarea.

Potrivit aceleiaşi surse, familia persoanei decedate a luat decizia ca aceasta să fie repatriată în România.

''Misiunea diplomatică română este în legatură atât cu familia cetăţeanului decedat în vederea acordării asistenţei consulare de specialitate, cât şi cu spitalul unde este internat cel de-al doilea cetăţean roman, în vederea monitorizării situaţiei medicale a acestuia'', dă asigurări MAE.

UPDATE 18.00: Un român s-ar afla printre cele patru persoane care și-au pierdut viața sâmbătă într-un accident în lanț în care au fost implicate peste 70 de vehicule și care s-a produs pe o autostradă din vestul Sloveniei în condiții de ceață densă, relatează duminică agenția de stat slovenă STA.

Potrivit STA, care citează surse din cadrul poliției, în accident au murit doi cetățeni străini — un român și un bosniac.

Accident Slovenia: 70 de maşini s-au ciocnit, în lanţ. Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite în accidentul produs pe autostrada A1 din Slovenia, sâmbătă seară.

Cauza accidentului este ceaţa groasă, care nu s-a risipit şi a îngreunat misiunile de salvare. Aproximativ 70 de maşini, printre care un autobuz şi alte câteva camioane, au fost implicate în ciocnirea în lanţ.

Se pare că un cetăţean român şi-ar fi pierdut viaţa în accident. Doi dintre morţi sunt, conform ziarului Slovenke Notice, un cetăţean român de 63 de ani şi un cetăţean croat de 30 de ani. MAE român nu confirmă deocamdată.

Mai multe articole despre:
Slovenia român accident slovenia