MENIU

Accident rutier mortal în Dolj: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a lovit un copac

Un grav accident rutier a avut loc în noaptea de duminică spre luni, soldat cu decesul a doi bărbați. Incidentul s-a petrecut pe drumul județean DJ 552, în localitatea Plopșor, județul Dolj, când autoturismul în care se aflau victimele a intrat violent într-un copac. În urma impactului, șoferul a fost aruncat din vehicul, iar pasagerul a rămas încarcerat în interiorul mașinii.

Cum s-a întâmplat tragedia

Conform declarațiilor oferite de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, apelul de urgență a fost primit luni, în jurul orei 00:26. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova s-au deplasat rapid la locul accidentului și au constatat că un tânăr de 33 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, pierduse controlul volanului din motive încă neclare. Autoturismul s-a izbit de un copac, după ce a ieșit de pe carosabil.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova care au stabilit că un tânăr, de 33 de ani, din comuna Vârvoru de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 552, din direcţia Vârtop către Plopsor, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului, fiind găsit decedat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj.

                           Accident terifiant în Dolj / Sursa foto - ISU Dolj

Impactul a fost devastator. Șoferul, care fusese proiectat în afara vehiculului, a fost găsit decedat la fața locului. În interiorul mașinii, pasagerul, un bărbat de 40 de ani, tot din comuna Vârvoru de Jos, a rămas prins între fiarele contorsionate ale autoturismului. Salvatorii ajunși la locul incidentului au încercat să îl descarcereze, însă acesta a fost declarat decedat.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.