MENIU

Accident rutier grav: Trei pietoni au fost spulberați pe trecerea de pietoni

În noaptea de duminică spre luni, un accident grav a avut loc în Botoșani, unde trei pietoni au fost răniți sever după ce au fost loviți de o mașină. Incidentul s-a produs pe strada Săvenilor, la ieșirea din oraș, când un autoturism Opel, condus de o femeie de 50 de ani, a lovit un grup de persoane aflat pe trecerea de pietoni.

Cum s-a produs accidentul

Șoferița, care se îndrepta dinspre Botoșani spre Răchiți, nu a reușit să evite impactul, iar cei trei pietoni – doi bărbați și o femeie – au fost loviți în plin. „Am vrut să traversăm, bărbații erau înainte, iar eu și mama eram puțin în spate. Când ei erau deja pe trecerea de pietoni, am fost loviți. Eu am crezut că doar pe mine m-a lovit, dar apoi i-am văzut pe toți pe jos. Tata era grav rănit și bărbatul meu era inconștient, cu sânge la gură. Șoferița nu era atentă și circula cu aproximativ 70-80 km/h. Nu era normal să nu vadă patru persoane pe trecerea de pietoni”, a relatat una dintre victime pentru monitorulbt.ro.

Șoferița a oprit imediat mașina, explicând că ploaia torențială a redus semnificativ vizibilitatea. „Pietonii au traversat în fugă, fără să se asigure. Iluminatul era pornit, dar din cauza ploii și a farurilor de la mașinile din sens opus, nu se vedea nimic”, a declarat șoferița.

Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului

La scurt timp după accident, au sosit trei ambulanțe – una SMURD și două cu asistenți. Răniții au fost transportați de urgență la spital, unde medicii au constatat că doi dintre bărbați aveau multiple traumatisme. Bărbatul de 33 de ani este suspect de ruptură de splină și va fi operat, în timp ce ceilalți doi sunt stabili și în curs de investigație.

Poliția a început o anchetă, iar primele informații sugerează că pietonii erau sub influența alcoolului, venind de la o pomenire. Șoferița a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform declarațiilor agentului principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.