MENIU

Accident rutier grav pe DN 1, în Sibiu: o femeie în stare gravă

Un accident rutier grav a avut loc joi dimineața pe DN 1, în zona localității Veștem, județul Sibiu, implicând două autoturisme și rezultând în rănirea gravă a unei persoane, care se află în stare critică, inconștientă și încarcerată.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, accidentul a implicat două mașini și trei persoane. Echipajele de urgență s-au deplasat imediat la fața locului cu două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, una de stingere și o ambulanță SAJ.

O femeie de aproximativ 37 de ani, care era încarcerată și inconștientă, a necesitat intervenția urgentă a echipajelor de descarcerare. După eliberare, aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Sibiu.

Celelalte două victime ale accidentului, ambele femei, șoferițele celor două autoturisme implicate, au fost, de asemenea, preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Femeia de 39 de ani, conștientă, a suferit un traumatism cranian și multiple contuzii. Echipajul SMURD a transportat-o la UPU Sibiu.

Tânăra de 22 de ani, care a suferit un traumatism abdominal și de umăr drept, se află în stare stabilă și a fost transportată la spital de echipajul SAJ.

Ce au transmis autoritățile

Conform declarațiilor oferite de Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, accidentul a avut loc în următoarele circumstanțe:

„O tânără de 22 de ani din municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism spre Sibiu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism oprit pe banda 1, cu avariile în funcțiune. În autoturismul oprit se aflau conducătoarea auto, în vârstă de 39 de ani, și o pasageră de 37 de ani, ambele din Veștem. În urma impactului, cele două conducătoare auto au fost transportate la spital conștiente, în timp ce pasagera din autoturismul oprit a fost transportată la spital în stare gravă, inconștientă.”

Accidentul a provocat blocarea totală a sensului Veștem-Sibiu, până la finalizarea intervenției echipajelor de urgență și eliberarea drumului.

                Grav accident rutier pe DN1, la Sibiu / Sursa foto - ISU Sibiu

Autoritățile continuă investigarea circumstanțelor accidentului pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestuia. Conducătorii auto sunt sfătuiți să fie precauți și să respecte regulile de circulație pentru a preveni astfel de tragedii.