MENIU

Accident rutier grav în Brașov. Circulația feroviară a fost oprită temporar

Luni, între stațiile Apața și Augustin din județul Brașov, circulația feroviară a fost oprită temporar după ce o autobasculantă a lovit un stâlp de susținere, avariind componentele sistemului electric.

Cum s-a întâmplat totul

Incidentul a avut loc în contextul lucrărilor de reabilitare desfășurate pe firul I al căii ferate. Autobasculanta implicată, aparținând constructorului care efectuează aceste lucrări, a lovit un stâlp de susținere, provocând avarii semnificative inclusiv la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact pe firul II.

Conform unui comunicat oficial, personalul de specialitate al Regionalei CF Brașov a intervenit imediat la fața locului cu o drezină pantograf pentru reparații și înlocuirea componentelor avariate. Se estimează că operațiunile de remediere și repunerea sub tensiune a liniei de contact pe firul II vor dura aproximativ două ore. Firul I este deja închis pentru lucrări de reabilitare.

Trenuri afectate

În urma accidentului, trei trenuri de călători au fost oprite temporar în alte stații:

IR 1734 (Cluj Napoca - București Nord) în stația Racoș
IC 531 (București Nord - Cluj Napoca) în stația Feldioara
R 3503 (Brașov - Mediaș) în stația Feldioara

De asemenea, trenurile R 3533 (Brașov - Mediaș) și R 3536 (Mediaș - Brașov) sunt în circulație, dar cu o estimare de staționare temporară până la finalizarea lucrărilor.

Comunicatul CFR

CFR SA a transmis scuze călătorilor afectați de această situație și a asigurat că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea liniei și reluarea circulației în cel mai scurt timp posibil. „În circulație la această oră, dar cu estimare staționare temporară până la finalizarea lucrărilor de intervenție, sunt și trenurile R 3533 (Brașov - Mediaș) și R 3536 (Mediaș - Brașov). CFR SA transmite scuze călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru redeschiderea liniei și reluarea circulației în cel mai scurt timp”, se menționează în finalul comunicatului.