MENIU

Accident la schi: Un bărbat rănit pe pârtia din Muntele Mic - A fost cerut un elicopter SMURD - VIDEO

Accident la schi: Un bărbat rănit pe pârtia din Muntele Mic - A fost cerut un elicopter SMURD

Intervenție urgentă pentru a salva un schior rănit pe pârtie în Munții Retezat. Salvamontiștii au cerut un elicopter SMURD pentu bărbatul rănit pe pârtia din Muntele Mic. 

Un schior care s-a rănit luni pe pârtia din Muntele Mic a fost transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Caransebeș.

Solicitarea pentru intervenția elicopterului din Caransebeș a fost făcută de salvamontiști, după ce un bărbat de aproximativ 30 ani s-a accidentat la schii pe pârtia din stațiunea Muntele Mic.

Bărbatul a primit primul-ajutor din partea salvamontiștilor și, în mai puțin de 10 minute, a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență Carasebeș.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că misiunea de pe Muntele Mic a avut loc într-un timp record. MAI, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație, a înființat două puncte de operare aeromedicală, în Caransebeș și Brașov, destinate salvării persoanelor din zone montane.

„În câteva zeci de secunde, echipajul aeromedical SMURD decolase și se deplasa spre locul solicitării. (...) În numai trei minute de la momentul aterizării, persoana căreia i se acordase primul-ajutor de către colegii salvamontiști era preluată și echipajul SMURD începea deplasarea, pe calea aerului, spre Spitalul Municipal de Urgență Carasebeș. (...) Misiunea s-a încheiat cu succes, persoana fiind predată medicilor de la Compartimentul de Primiri Urgențe al SMU Caransebeș”, a anunțat DSU.