MENIU

Accident grav în Parâng: Doi bărbați răniți după ce au căzut din telescaun

Accident grav în Parâng: Doi bărbați răniți după ce au căzut din telescaun

Doi bărbați au fost răniți grav în urma unui accident petrecut vineri în stațiunea Parâng, după ce au căzut de la înălțime din telescaun. Incidentul s-a produs între primii doi piloni ai instalației de transport pe cablu, provocând multiple traumatisme celor implicați.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, accidentul a avut loc în cursul dimineții de vineri, într-o zonă frecventată de turiști. „La sosirea salvatorilor, cele două persoane erau conștiente, dar prezentau multiple traumatisme”, se arată în comunicatul oficial al ISU Hunedoara.

„Astăzi, în jurul orei 11:45, Politia Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă, in zona Parâng (soldat cu rănirea a doi muncitori). Din primele verificări, se pare că cei doi bărbați efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment în care s-a rupt cablul de tractare, aceștia căzând pe sol, de la o înălțime de aproximativ șapte – opt metri.

Cei doi bărbați urmează a fi transportați de echipajele de prim-ajutor la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sanatate în muncă, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și ITM Hunedoara”, a transmis IPJ Hunedoara.

Un copil de 7 ani a căzut dintr-un telescaun, la Straja. În ce stare se află victima

 

Mai multe articole despre:
accident parang telescaun