MENIU

Accident grav de microbuz în Galaţi. 18 persoane implicate, 8 răniţi. A fost activat planul roşu

Un accident grav a avut loc în judeţul Galaţi, pe raza comunei Schela, anunţă Realitatea Tv. Un microbuz care transporta 18 persoane s-a răsturnat, opt persoane au fost rănite, dintre care cinci au fost prinse sub fiarele contorsionate. Autorităţile au activat deja codul roşu. Accidentul s-a produs după ce microbuzul a intrat în coliziune cu un BMV, şoferul microbuzului neacordând prioritatea celui din urmă.

Un număr de 18 persoane au fost implicate, duminică după-amiază, într-un accident produs pe raza localităţii Schela din judeţul Galaţi, cinci dintre acestea fiind încarcerate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie în urma accidentului. Cinci dintre pasageri erau încarceraţi, fiind nevoie de intervenţia echipelor de de la SMURD şi de la Pompieri. Dintre victime, patru sunt în stare gravă, urmând să fie supuse unor proceduri şi investigaţii medicale complexe.

Autorităţile au declarat cod roşu de intervenţie, mai multe ambulanţe fiind deplasate la faţa locului. Primele concluzii ale poliţiştilor sunt că vinovat de producerea accidentului este şoferul microbuzului, care nu a acordat prioritate, fiind izbit din lateral de autoturismul care circula legal. În jurul orei 17,00, carosabilul a fost eliberat, iar circulaţia a fost deblocată în zonă.