MENIU

Accident feroviar în România. 130 de pasageri aflați la bord în momentul impactului

Astăzi, în jurul prânzului, un accident feroviar a avut loc în zona localității Vălenii de Munte. Incidentul a implicat o dubă și un tren de călători cu aproximativ 130 de pasageri la bord. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, un bărbat de 59 de ani, șoferul dubei, a rămas încarcerat după ce vehiculul său a fost lovit de tren.

Accident feroviar grav în zona Vălenii de Munte

Accidentul s-a produs pe aceeași linie feroviară unde, în aceeași zi, în jurul orei 8.30, a avut loc un alt eveniment similar. În acest nou accident, o dubă a fost acroșată de trenul care transporta pasagerii, dar, conform declarațiilor ISU Prahova, „nu au fost raportate victime în rândul pasagerilor și nici atacuri de panică în rândul călătorilor.”

La locul accidentului au intervenit prompt echipele de urgență, inclusiv Detașamentul Vălenii de Munte cu o autospecială de stingere, precum și echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova, inclusiv unul de tip B și unul de tip C (cu medic). Pompierii au depus eforturi considerabile pentru a extrage șoferul dubei, care a rămas încarcerat la nivelul membrelor inferioare.

După o intervenție complexă, bărbatul a fost scos din vehicul și a fost preluat de echipajul medical de la SAJ Prahova. În prezent, șoferul este conștient și beneficiază de îngrijiri medicale la fața locului.

Starea pasagerilor în urma accidentului

În urma accidentului, toți pasagerii trenului au fost evacuați în siguranță și nu au raportat probleme de sănătate, iar echipele de intervenție continuă să monitorizeze situația și să ofere asistență necesară. 

Ancheta continuă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de incidente în viitor.

           Accident feroviar la Vălenii de Munte / Sursa foto - Info Trafic Prahova