MENIU

Accident aviatic: Un elicopter s-a prăbușit din cauza incendiilor de vegetație

Incendii de vegetatie

Potrivit The Guardian, vestul Canadei se confruntă cu cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat vreodată, iar consecințele sunt devastatoare. Un pilot de elicopter a devenit a treia victimă în ultimele zile, în eforturile de a stinge flăcările ce mistuie teritoriul.

Al treilea deces în cel mai grav sezon de incendii de vegetație din țară

Elicopter prăbușit în apropiere de lacul Haig

Pilotul, singur la bord, a pierdut controlul aparatului de zbor și s-a prăbușit în apropiere de lacul Haig, în provincia nord-vestică Alberta. Din păcate, lucrătorii forestieri care au intervenit nu au reușit să-l resusciteze, iar pilotul a fost declarat decedat la un aeroport din apropiere.

Un bărbat de 41 de ani din Whitecourt, Alberta

Conform poliției, pilotul era un bărbat în vârstă de 41 de ani din Whitecourt, Alberta. Cu toate acestea, numele său nu a fost făcut public.

Premierul Trudeau exprimă condoleanțe 

În fața tragediei, premierul Justin Trudeau a ținut să sublinieze curajul și sacrificiul celor care se luptă cu focurile de vegetație. "Mulți oameni din întreaga țară au făcut un pas în față în timpul acestor incendii de pădure foarte dificile, protejându-și familiile, comunitățile și concetățenii lor," a spus Trudeau, adăugând că pierderea a trei pompieri sau a celor implicați în lupta cu incendiile este sfâșietoare.

Alte tragedii din ultimele zile

Pe parcursul ultimelor zile, Canadei i-a fost răpită înca oameni curajoși în incendiile devastatoare. Săptămâna trecută, Devyn Gale, o tânără pompieră de doar 19 ani, a murit în timp ce un copac a căzut peste ea, în apropiere de Revelstoke, British Columbia. Totodată, Adam Yeadon, în vârstă de 25 de ani, a pierdut viața într-un incendiu de vegetație în apropiere de locuința sa din Fort Liard, Teritoriile de Nord-Vest.

Investigarea prăbușirii elicopterului

Autoritățile au trimis doi anchetatori în zona izolată unde s-a produs prăbușirea elicopterului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului pentru Siguranța Transporturilor, Chris Krepski, semnalul de localizare de urgență a fost primit miercuri, la ora 6 p.m. Elicopterul a căzut într-o zonă mlăștinoasă și a fost operat de compania Valhalla Helicopters, cu sediul în West Kelowna, British Columbia. Compania a refuzat să facă comentarii cu privire la incident.

Incendiile de vegetație continuă să devasteze teritoriul

Joi după-amiază, în Alberta erau active 117 focare de incendiu, dintre care 17 erau considerate scăpate de sub control. În acest sezon, mii de incendii au devastat peste 110.000 de kilometri pătrați din întreaga țară. Situația este în continuare gravă, iar eforturile pentru a stinge flăcările sunt din ce în ce mai intense.

Mai multe articole despre:
Incendii de vegetatie elicopter prabusit