MENIU

ACCIDENT AVIATIC. Medicul RADU ZAMFIR, despre COORDONATE: "Am folosit Google Maps"

ACCIDENT AVIATIC. Medicul RADU ZAMFIR, despre coordonatele date salvatorilor

ACCIDENT AVIATIC. Medicul RADU ZAMFIR, implicat în accidentul aviatic de luni seară, din judeţul Cluj, a declarat, într-un interviu, că pentru a transmite coordonatele locului în care se afla dipă producerea accidentului din Munţii Apuseni, s-a folosit de Google Maps, care îi arăta formele de relief şi distanţa la care se afla faţă de comunele din zonă.

ACCIDENT AVIATIC. Medicul RADU ZAMFIR: "După prăbuşire, avionul era rupt, aripile rupte, botul rupt. Eram în avion împrăştiaţi. Fiecare a ieşit cum a putut. Primul lucru a fost să sun la 112, am anunţat că ne-am prăbuşit. Mi s-au cerut coordonatele, am coordonatele din telefon. Am folosi un soft de GPS, Google Maps, unde vedeam date despre relief, despre distanţa la care suntem faţă de nişte comune. Le-am dat datele serviciilor de salvare", a declarat Zamfir, într-un interviu acordat unui post TV, citat de Mediafax.

Întrebat ce s-a întâmplat cu pilotul Adrian Iovan, RADU ZAMFIR a spus: "Era prins în ceva din aripă. Am încercat să-l scot, era conştient la început. A încercat să-mi sugereze cum să-l scos. Apoi, şi-a pierdut cunoştinţa".

Întrebat la ce s-a gândit în toată perioada în care a fost la locul accidentului, Zamfir a spus: "M-am gândit doar să scap cu viaţă, m-am gândit la fetiţa mea".