MENIU

Academia Română, reacție la autonomia Ținutului Secuiesc: ”Nu trebuie să le dăm importanță”

Academia Română reacţionează după ce unii lideri maghiari au cerut autonomia Ţinutului Secuiesc. Academicienii trag un semnal de alarmă şi fac apel la clasa politică. ,,Nu trebuie să le dăm prea mare importanţă”, a comentat și premierul, Mihai Tudose. ,,Dacă steagul acela flutură în vânt, toţi cei responsabili de acolo vor flutura lângă steag" a spus Mihai Tudose.

Academia Română face apel la clasa politică din România să fie la înălțimea misiunii sale, mai ales în anul centenarului clasa politică nu are voie să se joace cu principii sacrosante sau cutia pandorei, pe care mai târziu nu o mai putea închide nimeni. Nu totul este de vânzare, nu orice se poate negocia, susțin membrii academiei române.

”A veni acum împotriva acestui mers al lucrurilor înseamnă a submnia din punct de vedere constituțional interesele statului național român tocmai în momentul în care românii au marea bucurie să celebreze centenarul”, susține Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeș-Bolyai de la Cluj, transmite Realitatea TV.

Premierul Mihai Tudose pune picioarul în prag și spune că nu se poate discuta despre autonomia ținutului secuiesc, mai ales în anul în care țara noastră sărbătorește centenarul.

”Atâta timp cât vorbiți cu mine ca prim-ministru voi avea aceeași reacție ca atunci când au înceracat să ridice nu știu ce steag, în nu știu ce zi, când eu am transmis foarte clar că dacă steagul ăla flutură în vânt, toți cei responsabili vor flutura și ei lângă steag”, a spus Mihai Tudose.

 



 
Mai multe articole despre:
Academia Română Ţinut Secuiesc Tudose