MENIU

Acțiune de amploare a polițiștilor la hoții de arbori! 12 persoane, reținute

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au reținut 12 persoane care ar fi tăiat și sustras 160 de arbori, în valoare de aproape 20.000 de lei, dintr-o arie protejată. Totodată, 3 dintre cei reținuți sunt cercetați și pentru că ar fi recurs la amenințări și agresiuni față de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperării acesteia cu polițiștii.

“La data de 7 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au reţinut,  pentru 24 de ore, 12 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Dintre acestea, 3 sunt cercetate şi pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, lovire sau alte violenţe şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei, întrucât ar fi recurs la ameninţări şi agresiuni faţă de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperării acesteia cu poliţiştii.

Din cercetări a reieşit că, persoanele în cauză, toate din localitatea Cuşma, ar fi tăiat şi sustras aproximativ 160 de arbori, în volum de 64 m.c., dintr-o pădure din comuna Bistriţa Bârgăului, desemnată arie protejată, conform sit Natura 2000.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 de lei.

Cele 12 persoane reţinute urmează a fi prezentate Judecătoriei Bistriţa, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi jandarmi.