MENIU

Abuz miliţienesc sau ultrajul unui scandalagiu? Ce spun românii despre medicul târât de poliţişti

Medicul tarat de politisti

Românii au păreri împărţite despre cazul medicului de la Maternitatea Giuleşti târât pe stradă de poliţiştii de la Circulaţie. În timp ce unii sunt revoltaţi de gesturile violente ale agenţilor, alţii îl acuză pe medic de un comportament şi limbaj inadecvate.

Telespectatorii Realitatea TV au transmis pe adresa de email Martor Ocular punctele lor de vedere cu privire la scandalul legat de medicul de la Maternitatea Giuleşti târât pe stradă de poliţiştii de la Circulaţie:

Medic târât de poliţişti  "Cred ca au gresit politistii ca nu i-au pus si catusele. Ce a facut individul se numeste ultraj. Nu conteaza ca este director de spital. Am sa va povestesc doua intamplari si Dvs. trageti concluziile:

In 2006 a venit din Canada un amic cu sotia si copilul. M-au rugat sa mergem prin Pipera sa vada si ei ce vile si-au facut romanii in afara Bucurestiului. Soseaua era pe o singura banda. Eu mergeam dinspre Gradina zoologica spre sensul giratoriu cu OMV. In spatele meu o masina de politie cu girofarul aprins si sirena. Cei doi m-au implorat sa trag dreapta si sa stau linistit cu mainile pe volan ca ei vor sa se intoarca in Canada. Le-am explicat ca politistii daca vor sa ma depaseasca s-o faca regulamentar si nu sa trag eu pe dreapta ca sa ma depaseasca. Aproape ca plangeau in masina. Politistii m-au depasit si au oprit girofarul. Amicii s-au linistit, au inteles ca au folosit abuziv sirena. Mi-au spus ca daca faceam asa ceva in Canada, ma dadeau jos din masina, ma dadeau cu capul de capota si-mi puneau catusele. Nici un judecator nu mi-ar fi dat dreptate.

In 2015 in Italia. Un amic m-a luat de pe Linate-Milano si trebuia sa mergem la fabrica italianului. A coborat de pe o bretea a unui pod si a fost tras pe dreapta de carabinieri. Unul pe partea soferului i-a cerut actele iar altul cu mitraliera stea in dreptul portierei mele. L-am intrebat pe amic ce s-a intamplat si mi-a spus ca cel mai bine pentru amandoi este cau sa nu mai comentez. Intr-un final m-a legitimat si pe mine. Dupa ce am fost legitimati am plecat mai departe. Eu cred ca noi ca natie avem o problema", ne-a scris Stefan Popescu.

Medic târât de poliţişti "Acum doi ani ,în județul Suceava, am fost oprit de un agent de politie pt.ca nu aveam luminile aprinse. Prezentând documentele :permis,cartea mașinii, (buletinul era la schimbat ),am primit 200€ amenda,spunandu-mi ca pașaportul nu este act de identitate. La reclamația care am facut-o,în prima faza (la judet) mi-au dat dreptate,dar apoi șeful serviciului de circulație din orașul unde am fost amendat,mi-a răspuns "DACĂ NU-MI CONVINE SA-I DAU ÎN JUDECATA" Aveam numere străine și veneam în concediu acasă. Adevărul e ca toți știm cum sunt milițienii. Toți așteaptă șpagă. Toți au vile și proprietăți pe care nu le pot justifica cu salariile pe care le au. E un subiect care nu se discuta. De ce? Ne e frica? Obiceiurile și comportamentul lor SUPER PUTERNICI nu se schimba", spune Corneliu Iacob.

Medic târât de poliţişti  "Ideea este ca dvs. aveati ca politisti, treaba cu doamna de la volan. Ati constatat ca nu a consumat alcool si s-a legitimat. Dar alaturi era sotul baut, care dupa parerea mea a fost starnit de dvs. Doamna spune ca ati pornit dupa ei imediat ce au iesit din restaurant, ori e clar ca erau vizati de dvs. Nu stiu dar de ce, insa de la o vreme aveti o placere deosebita sa umiliti persoane respectabile, in timp ce nenumarati cetateni cu ceafa groasa, ce fac nenumarate faradelegi sunt ca prin farmec scapate. Parerea mea este, ca mai aveti mult pana sa deveniti o politie comparabila cu cea europeana, incepand cu educatia si terminand cu legislatia. Nu am deloc senzatia ca aici in tara politia ne apara, ci ca in multe situatii asigura spatele interlopilor. Sper din suflet sa ma insel, iar legea sa fie aplicata cu egala masura pentru toti", este mesajul trimis de Eliza.

Medic târât de poliţişti  "Eu nu inteleg de ce politistii nu s-au legitimat. Cat poate fi de greu sa scoti o legitimatie si sa o arati,evitand astfel escaladarea conflictului cu un om beat?", Denis Radu

Medic târât de poliţişti  "In mod evident cei doi au "cautat-o" cu un om pasnic , care si-a sărbătorit ziua de nastere. In mod provocator i-au cerut sa se legitimeze,  desi nu făcuse absolut nimic ilegal .  Cei doi milițieni au fost de "cascadorii rasului", aratandu-si muchii cu un om beat.  ABUZ MILITIENESC", a scris Gabriel Matei.

Medic târât de poliţişti  "Tipic bucurestean , ca-i medic celebru sau cocalar : un disrespect colosal pentru lege si bun simt . Acelasi comportament la majoritatea indiferent unde se afla , acasa sau in strainatate. In Uk , il faceau praf inainte de a se umfla in pene cu cine mi-s io si in 30 de secunde era gazat , daca nu electrocutat si aruncat in duba . In USA , posibil sa-si fi luat si un glonte in cap", Victor Danut.

Medic târât de poliţişti "Daca tot vorbim de proceduri..nu spune nimeni ca nemultumirea doctorului a plecat de la faptul ca politistii la randul lor refuzau sa se legitimeze, sa aiba insigne in piept...despre procedura asta nu spune nimeni nimic? Ca sofer nu e normal sa stiu cu cine vorbesc si cine ma opreste? Doar ca e in uniforma? Iar filmarea in care vb frumos politistii e facuta de unul dintre politisti..normal ca vb frumos, ca nu sunt asa idioti..cand il tarasc normal ca e filmarea unui martor...", Mariana Stoenica.

Medic târât de poliţişti "Vinovate sunt ambele parti, as zice eu. Una ca nu-i spui politistului "nu vreau" sau "ete ca nu vreau", iar cealalta parte ptr ca si-a masurat muschii neuronali - si nu numai - cu un om baut. Oare, chiar nu au proceduri ptr astfel de situatii? Oricum, omul s-a trezit si si-a cerut scuze public", Oana Stan.

Medic târât de poliţişti. "Asta trebuie sa fie reactia normala a orcarui politist bine pregatit, in fata cimpanzeilor, din ori ce clasa sociala ar face ei parte. Rapid in forta, la obiect si subiect. Nu te tragi cu ei de sireturi in ideea de-a face circ. In Spania am vazut cazuri asemanatoare sau mai brutale cu guardia, care asigura autostrada. Acolo risti sa fi impuscat ca ai iesit din masina si nu ai minile pe volan", ne-a scris un alt telespectator.

 
Mai multe articole despre:
medic târât de poliţişti