MENIU

A vrut să treacă prin aeroport cu bomba în valiză. Atentat terorist dejucat în ultima clipă

Un atac terorist a fost evitat în ultimul moment în Statele Unite. Un bărbat a fost arestat de FBI chiar să urce cu o valiză plină cu explozibil la bordul unui avion. Bagajul său a declanșat alarma de securitate, atunci când a intrat în aparatul de control de pe aeroportul din Pensylvania. 

Agenții FBI transmit că dispozitivul era sub formă de pulbere și era ascuns într-un compartiment secret al valizei. În bagaj se mai afla o butelie cu gaz, o brichetă și o țeavă cu un praf alb inflamabil.

Suspectul este un cetățean american de 40 de ani care urma să ia zborul din Pensylvania către Florida și ar face parte dintr-o grupare extremistă. 

„Dispozitivul a fost detectat în timpul unui control de rutină al bagajelor de cală” luni, la aeroportul Lehigh Valley International, în estul ţării, a precizat Administraţia americană pentru securitatea transporturilor (TSA) într-un comunicat.

„Valiza a declanşat alarma când a intrat în aparatul de control al bagajelor”, determinând un agent să-i inspecteze conţinutul, a detaliat aceeaşi sursă. 

Mai multe articole despre:
atentat terorist bomba aeroport SUA