MENIU

A ucis câinele vecinilor pentru că...lătra! A scăpat doar cu o amendă

A ucis câinele vecinilor, dar a scăpat doar cu o amendă. Foto/Arhivă

Un bărbat care a ucis cu o cruzime greu de imaginat câinele vecinilor, pentru simplul fapt că patrupedul lătra, a scăpat, după 3 ani de procese tergiversare, doar cu o amendă.

Magistrații de la Judecătoria Gherla l-au sancționat pe bărbatul care a omorât în chinuri câinele vecinilor cu o amendă de 3.600 de lei.

Incidentul a avut loc în 2021, înainte de adoptarea în 2022 a unor pedepse cu închisoarea și amenzi mult mai mari pentru cruzimea împotriva animalelor.

Bărbatul i-ar fi spus vecinei care își ținea câinele de 7 ani în curte că iubita lui este deranjată de lătratul câinilor, în februarie 2021. Acesta a depus și o plângere la autoritățile locale, chiar în perioada în care câinele a început să dea semne de boală.

El a recunoscut în fața magistraților că, în aceeași zi în care și-a retras plângerea, a luat o felie de pâine, pe care a înmuiat-o în etilenglicol (antigel) și pe care a aruncat-o câinelui să o mănânce.

„După câteva zile, persoana vătămată l-a acuzat pe inculpat că i-a făcut ceva câinelui, întrucât acesta se îmbolnăvise. Simțindu-se vinovat, inculpatul s-a dus la farmacia veterinară de pe str. Armenească din municipiul Gherla, de unde a cumpărat antibiotice și vitamine pentru a ajuta câinele bolnav, inculpatul predând persoanei vătămate medicamentele. Ulterior, persoana vătămată i-a reproșat inculpatului că i-a omorât câinele și l-a amenințat cu bătaia. În fine, inculpatul a precizat că regretă săvârșirea faptei și că dorește să se împace cu persoana vătămată însă nu are banii necesari pentru a acoperi prejudiciul cauzat”, arată documentele din dosar.

Remușcările bărbatului au venit însă prea târziu, deoarece este crucial ca un animal să fie tratat rapid în cazul în care a fost otrăvit cu antigel, altfel șansele de supraviețuire devin minime, iar animalul moare în chinuri.

Câinele otrăvit a fost eutanasiat pentru a-i curma durerile, iar autopsia a dezvăluit prezența antigelului în organism, potrivit stiridecluj.ro.

Mai multe articole despre:
caine ucis gherla caine ucis antigel gherla