MENIU

A murit una dintre cele mai importante scriitoare din lume!

Scriitoarea Ursula K. Le Guin, considerată unul dintre cei mai importanți autori de literatură SF din lume, a murit luni, la vârsta de 88 de ani. Anunțul a fost făcut de familia ei pe contul său oficial de Twitter.

Născută în Berkeley, California, pe 21 octombrie 1929, Ursula K. Le Guin a scris 20 de romane - care explorează natura umană plasând omul în situaţii şi universuri diverse -, poezii, cărţi pentru copii şi eseuri.

Fiică a antropologului Alfred L. Kroeber şi a scriitoarei Theodora Kroeber, era licenţiată în limbi romanice la Universitatea Columbia. Ursula K. Le Guin a studiat apoi în Franţa, unde şi-a întâlnit viitorul soţ, istoricul Charles Le Guin.

Celebră pentru măiestria stilului literar şi pentru explorarea temelor legate de taoism, anarhie, feminism, psihologie şi sociologie, a debutat ca romancier în 1966, cu "Rocannon's World", şi este considerată una dintre cele mai bune autoare de science fiction şi fantasy din literatura modernă.

Ursula K. Le Guin a câştigat, pentru toate categoriile literare, zece premii Hugo şi Nebula, cele mai însemnate fiind pentru romanele "Mâna stângă a întunericului", "Deposedaţii" şi "Tehanu". În ultimii ani, s-a vorbit despre ea ca despre un posibil laureat al premiului Nobel pentru literatură.

Mai multe articole despre:
doliu scriitoare murit ursula k le guin