A murit jurnalistul Horia Alexandrescu. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut anunțul
Este doliu în lumea presei românești! Marele jurnalist Horia Alexandrescu s-a stins din viață, în această dimineață, la vârsta de 74 de ani. Ziarist "de–o viaţă", maestrul și-a petrecut cinci decenii din viață pe „baricadele” presei românești. A debutat ca jurnalist sportiv apoi, după Revoluție, a fondat numeroase publicații. Printre acestea, cotidianul Cronica Română. Horia Alexandrescu a format, de-a lungul anilor, o serie de jurnaliști apreciați, prezenți azi în mai toate redacțiile din țară. Ca scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, a publicat peste 15 volume.
Horia Alexandrescu a fost unul dintre cei mai importanți jurnaliști din România. Fiica sa, Anca Alexandrescu, a făcut anunțul pe Facebook, în această dimineață.
"Tata a plecat…", a scris aceasta, fără să dea alte detalii.
Horia Alexandrescu a murit la scurt timp după bunul său prieten Ivan Patzaichin. Familia Realitatea PLUS transmite sincere condoleanțe colegei noastre Anca Alexandrescu și familiei sale! Dumnezeu să îl odihnească!
Cine a fost Horia Alexandrescu
Horia Alexandrescu a fost ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune și preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.
A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.
A debutat în presă în anul 1971, la ziarul Sportul, iar apoi devine redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977, scrie la Scânteia Tineretului, iar din 1989 activează la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989, este secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie.
În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star”.
În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.
În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.